2012. december 25., kedd

kelta rúnakövek : szintén karácsony

Még mindig karácsonyi ajándékgyártás, húgom kérésére, de úgy hogy persze azért meglepetés legyen sikerült kideríteni, hogy egy kelta rúnakőkészletnek örülne, amit saját - nem feltétlenül komoly jóslási, de akár az is - céljaira tud használni. A lényeg az volt, hogy legyenek világos és sötét színű lapocskák, egyik felükön egy szimbólummal, így ha dobálja őket az ember, a sors keze, vagy tudomisén miben hittek a kelták, irányítja a jelek esését, és hogy melyik felük fog felfelé fordulni. Nos erre készítettem ezt a készletet marhalábszárcsontból és ébenfából, a szimbólumokat pedig égetéssel és kagylóporberakással tettem rájuk. Íme:

A csont alapanyag lapocskákra vágva.
és kicsiszolva nagyjából.

Majd a végleges csiszolás után jöhettek a szimbólumok kiosztásai, háttérben a karácsonyi ajándékok tervei...
És pirográfolás utánVégül felfényesítettem őket.
Az ébenfa maradékok lapocskákra vágása
csiszolgatása, reszelgetése
majd a berakásárok kimetszése

És kitöltése kagylópor és pillanatragasztó segítségével.
Sajnos a pillanatragasztó nem szerepelt most valami fényesen, valószínűleg a vékony árkok és a fekete alapszín miatt, lehet, hogy legközelebb inkább a fehérkés színű faragasztót használom.Nohát ilyet is lehet csinálni, ha van az embernek ideje meg türelme, na meg motivációja :)

2 megjegyzés:

 1. Szép lett!
  Milyen pillanatragasztót lehet itt használni?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából csak annyi a fontos, hogy folyékony legyen, ne zselés, mert a folyékony nagyon szépen beleszívódik a porba. Én Ferrobondot használok, mert jó minőségű és magyar gyártmány.

   Törlés