2013. szeptember 10., kedd

Conradtól szeretettel

Akik szokták olvasni a blogomat, bizonyára emlékeznek a Batár elnevezésű hulladékból épült hangszeremre, amit a "Hangszert bármiből!" elnevezésű pályázatra készítettem. Íme a linkje:


ő volt az
Az említett bejegyzésben meglehetősen csalódottan írtam, hogy semmilyen helyezést sem sikerült elérnem, még csak meg sem említették a munkámat. Ugyanakkor azért közzétettem a beszámolómat a lom-bendzsó-gitárról, és leírtam a véleményemet is a dolgokkal kapcsolatban, a bejegyzés linkjét pedig kommenteltem a Furdancs blog témába vágó bejegyzéseihez. 

Már majdnem el is felejtettem az egész szerencsétlen ügyet, amikor felhívtak telefonon, és közölték, hogy a Conrad Electronictól felfigyeltek a pályamunkámra, vagyis megnézték a blogomat, és mivel tetszett nekik, felajánlottak egy extra második helyezést és az azzal járó díjat! Ezzel együtt meghívtak egy ebédre, amin a pályázat szervezői és a nyertesek vehettek részt, teljesen le voltam döbbenve. A pályázathoz egyébként még csak annyit fűzök hozzá, hogy a Conrad ajánlotta fel a díjakat, és a lebonyolítást a Furdancs blog intézte.

Az én munkámat mégis a Conrad Electronictól találták meg, és velük kapcsolatban csak egy kérdésem van: Lehet-e ennél úriemberebb módra elvenni valakinek a rossz szájízét? Senki nem kényszerítette őket arra, hogy megkeressenek, még kevésbé arra, hogy ráadásul díjazzanak egy 70.000 Ft értékű vásárlási utalvánnyal. Így én is a második helyen végeztem a versenyben, de úgy, hogy az eredeti nyertesek közül mindenki maradt a helyén, és megkapta jól megérdemelt jutalmát.

A díjátadó ebéd egyébként nagyon jó hangulatú volt egy flancos étteremben, ahol a pályamunkák bemutatása által okozott hangoskodás kisebb zavart okozott a jólszituált vendégek között, de nem volt semmi komolyabb gond, sőt ha szabad ilyet mondani, ez még emelte az esemény fényét. Minden díjazott mű remek volt, és főleg az első helyezett Cees alkotásai, amik legalább annyira szolgáltak mások okulására, mint szórakoztatására. (Arról nem beszélve, hogy amikor egy mezei nejlonzacskó gurigán minden átalakítás nélkül eljátszott egy népdalt, lehidaltam...)

Ami még apropója ennek a bejegyzésnek, hogy megjöttek a szerszámok, amiket a Conradtól rendeltem a nyereményemből, és amelyek fontos darabjai lesznek műhelyem (ha végre lesz ilyen) felszerelésének. Jöjjön egy kis bemutatás. Aki nem ismeri a Conrad Electronicot (http://www.conrad.hu) annak elmondom, hogy mint a nevéből is kiderül, elsősorban elektronikai eszközök/alkatrészek/szerszámok stb. árusításával foglalkoznak, de ezen felül nagyjából bármilyen technikai ketyerét megtalálni náluk az autóalkatrésztől kezdve a napelemes mobiltöltőn át a harapófogóig. Nem is igazán ez az érdekes, hanem, hogy viszont elektronikában tényleg nagyon otthon vannak, és amikor én különböző problémáimmal néhányszor már megjelentem náluk (például egy villanymotor fordulatszámszabályozását illetően, amiről majd egy későbbi bejegyzésben beszámolok) mindig tudták, mi a megoldás a gondomra. Szóval nem is véletlenül örültem, hogy az ő vásárlási utalványuk a díj a pályázatra. Jöjjenek a csodás szerzeményeim:

Íme a sokat sejtető doboz, tele jósággal, már egy magamfajtának
Az első darab egy hőmérő, ami képes -10 - 220 °C-ig mérni annak a hőfokát, amibe belemerítjük/szúrjuk. Nekem ez nagy segítségemre lesz abban, hogy jó minőségű enyvet készítsek, illetve ha újból rászánom magam majd a lakkfőzéssel való kísérletezésre, ahhoz sem lesz hanyagolható.
A következő egy kötelező alapkellék, nem mellesleg a gépműhelyek egyik legelterjedtebb divatcikke, ami jól fog jönni marógép mellé (mert már azom is van pszt) - na szóval ez egy DJ fülhallgató
Ő kérem egy egyszerű kis kúposfogó, ilyet már sok ideje, sok helyen keresgéltem, és nagyon örültem, hogy itt megtaláltam, nem mondom, hogy mindennap fogom használni, de például drótok törés és sérülés nélküli hajlítgatásához első osztályú
Ő egy pára és hőmérő berendezés, aminek főleg első funkciója nagyon fontos számomra, ugyanis ha fát és hangszereket akarok tárolni (persze, hogy akarok) akkor azt nagyon javallott állandó páraszinten tartani, hogy elkerüljem a sérüléseket.
Ő pedig egy jó öreg analóg tolómérő, végre egy rendes, pontos darab, ez elengedhetetlen, és eddig is eléggé meg voltam lőve nélküle.
És tádám a főszereplő egy Bosch felsőmaró, igazi profi darab
Az új széria már annyira biztonságos, hogy szerintem a máshol keletkezett sérüléseidet is begyógyítja, de ezen túl fogom tenni magam, látható, hogy egy masszív kis 1400 wattos méregzsákról van szó, ha minden jól megy, ezzel akár 10+ évig is élvezhetjük egymás társaságát.

Na a végére már csak az maradt, hogy szeretnék köszönetet mondani a magyarországi Conrad munkatársainak, akik ilyen nagy és nem várt örömet okoztak nekem, és kívánom nekik, hogy ők is részesüljenek hasonló élményekben! Hepiend.

1 megjegyzés:

  1. A jó végül elnyeri jutalmát :) Veled örülök, Mészi, és gratulálok, ezt tényleg nagyon megérdemelted.
    Zs

    VálaszTörlés