Bemutatkozás

Mészáros Zoltán Dániel vagyok, 2012-ben végeztem a Zeneakadémia - és most már a Konzervatórium - alá tartozó Hangszerészképző Iskolában (akit érdekel az oklevelem, megtalálhatja itt). Azért indítottam a Hangszerelem blogot, hogy bemutassam munkáimat mindenkinek, aki kiváncsi rá, illetve általában azoknak, akiket érdekel a hangszerészet. Arra ugyan nincs energiám, hogy egy átfogó tudástárat hozzak létre, de még így, töredékesen is szerintem sok hasznos információt tudok nyújtani, olyat, ami eddig még nem volt elérhető magyar nyelven. Tanulóéveimet Viszkeleti Sándor és Prehoda Zsolt hangszerész mesterek műhelyében töltöttem. 2014-2017-ig pengetős szakmai elméletet tanítottam a Hangszerész Iskolában, de a megrendelések nagy száma, és az ezzel járó egyre nagyobb időigény miatt fel kellett hagynom a tanítással. A műhelyem Pusztaszabolcson lévő családi házunkban található, ezzel kapcsolatban bővebb információ az elérhetőség oldalon.

Már a blog indulása után pár hónappal feltűnt számomra, hogy nem pusztán információforrásként, de munkáim népszerűsítésében is nagy szerepet játszik az oldal. Többek között ez tette lehetővé azt, hogy 2014 decemberében egyéni vállalkozóként megkezdjem önálló tevékenységem. Szívesen vállalom pengetős hangszerek teljes körű javítását, felújítását, átalakítását, illetve új hangszerek készítését is - ez utóbbit azért hagytam a sor végére, mert nem akarom addig nagyon reklámozni magam ilyen téren, amíg be nem tudom mutatni első profi hangszereimet (egyről már olvashattok itt).

Már a kezdetektől sok hangszerészeti témájú kérdés érkezett hozzám ímélen keresztül. A továbbiakban is mindenkit csak bátorítani tudok arra, hogy mielőtt belevág valamilyen hangszeres munkába, írjon ímélt, vagy akár keressen telefonon, szívesen válaszolok. Minél konkrétabb a kérdés, annál könnyebben, és gyorsabban tudok segíteni. Egy olyan világban, ahol az általunk használt eszközök döntő többségét gyárak állítják elő, csak bátorítani lehet a kézműves, önálló kezdeményezéseket. Viszont megfelelő ismeretek hiányában könnyedén nagyobb kárt okozhatunk a hangszerben, mint amennyit használnánk. Kérdezni nem kerül semmibe.

Nincsenek megjegyzések: