2016. február 6., szombat

Squier Telecaster koptató fából

Ebben a bejegyzésben egy Squier Telecasteren végzett szépészeti változtatást mutatok be. A gitáron gyárilag egy fehér cabronita koptató volt, ezt szerette volna a gazdája egy fából készült zöld színű darabra cserélni. Emellett a felsőnyerget is cseréltem egy csontból készült darabra, és persze be is állítottam a hangszert. Nem fogok sokat szövegelni, mert ilyen jellegű munkákat már tárgyaltam máshol, inkább megmutatom képeken, hogy mi történt.

helyén az új felsőnyereg

Gyári koptatóval és Bigsbyvel. A híd különlegesnek mondható, mert a képen látható hídi hangszedőt magában foglaló lemezből a testbe egy fém persely nyúlik, amiben a híd áll két lábon, de olyan módon, hogy előre hátra el tud mozdulni, nyilván, hogy a tremolo használatakor ne súrlódjon a húr. Kinézete alapján inkább tune-o-maticnak tűnik, de a húrok magassága egyesével állítható.

Az új koptató alapanyaga öt rétegből. Középen egy mahagóni, mellette két-két réteg jávor egymásra merőleges száliránnyal.
A körvonalat lombfűrésszel vágtam ki
a kivágás, csiszolás, és a rögzítő csavarok furatainak kifúrása és kimélyítése után jöhetett a pác színpróbája
cabronita koptató a természetes anyagok kedvelőinek
jávor-jávor-mahagóni-jávor-jávor
ennél a koptatótípusnál nem csapják le az éleket
színre pácolva
beállítás után

a koptató is új helyén

Gyárilag is elég különleges párosítása az alkatrészeknek, ezt különc hatást csak fokozza a zöld koptatóNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése